Patru miniştri liberali, revocați din funcție. Dodon a semnat decretele

dodon

Preşedintele Igor Dodon a semnat Decretele privind revocarea ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, ministrului Educaţiei, Corina Fusu, ministrului Ecologiei, Valeriu Munteanu, şi viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega.

Igor Dodon a menționat că demiterea miniştrilor liberali reprezintă nu doar un gest administrativ, ci şi un act de dreptate istorică şi politică pentru Republica Moldova.

”Am declarat că nu voi ezita să semnez decretele de demisie a miniștrilor liberali. În istoria Republicii Moldova au fost diferiți miniștri, unii mai buni, alții mai incompetenți, dar majoritatea au manifestat un anumit grad de devotament față de această țară.

Niciodată însă pînă acum nu s-a combinat într-o măsură atît de gravă incompetența cu dorința de lichidare a acestei țări, ca în cazul miniștrilor liberali. Acești miniștri, ca și liderii lor politici, nu și-au ascuns intențiile unioniste și de lichidare a statalității moldovenești. Prin urmare, semnarea decretelor de demitere a acestora constituie nu doar un gest administrativ, ci și unul de dreptate istorică și politică pentru statul Republica Moldova”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că miniștrii liberali au depus cereri de demisie după ce liderul PL, Mihai Ghimpu a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.

You may also like

Comments are closed.

By