Opoziția și ONG-urile afiliate politic au protestat din nou singure! Cetățenii NU susțin acțiunea lor împotriva schimbării sistemului de vot

41110-14942-57617-12

Un nou protest organizat de câteva organizații obștești afiliate politic și partide politice, anunțat pentru luni, a adunat și mai puțini oameni decât cel din ajun.

Organizatorii au făcut mai multe apeluri către cetățeni să se prezinte la manifestație, organizând chiar și o conferință de presă în acest sens, dar numărul manifestanților a fost de cel puțin două-trei ori mai mic decât duminică.

La acțiune au fost prezenți doar reprezentanți ai ONG-urilor și ai partidelor politice care l-au organizat, iar simpli cetățeni neafiliați l aceste structuri au lipsit.

Unii experți explică această lipsă de reacție a cetățenilor prin faptul că modificarea sistemului electoral este un proiect politic sprijinit masiv de populație, dovadă fiind și rezultatele sondajelor de opinie, dar și numărul record de semnături – peste 850 de mii colectate în favoarea modificării procedurii de alegere a deputaților în Parlament. În plus, organizatorii protestelor sunt asociați cu partide politice controversate precum formațiunea lui Renato Usatîi și Partidul Demnitate și Adevăr controlat din umbră de clanul Țopa, sau cu partide care au promis modificarea sistemului electoral, iar acum se opun – PLDM.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By