O nouă tranşă pentru Moldova! FMI alocă circa 21,5 milioane de dolari SUA

fmi

Fondul Monetar Internațional a aprobat o nouă tranșă de împrumut, în valoare de circa 21,5 milioane de dolari SUA, pentru Republica Moldova.

Potrivit concluziilor organizației financiare internaționale, Programul convenit între părţi se implementează conform planului, creşterea economică a revenit și autorităţile sunt concentrate pe gestionarea sănătoasă a economiei. Totodată, continuă acțiunile de reabilitare a sistemului financiar-bancar, iar reformele structurale avansează.

„Eforturile depuse au contribuit la consolidarea stabilităţii financiare și s-a înregistrat o relansare a creşterii economice. În 2017 se prognozează o creştere economică de 4,5 la sută, deci mai mare decât s-a prognozat anterior”, afirmă experții FMI.

În acelaşi timp, politica monetară este axată pe menținerea stabilității prețurilor, în timp ce politica bugetar-fiscală urmărește asigurarea sustenabilității și crearea spațiului necesar pentru acoperirea cheltuielilor prioritare.

Pe 7 noiembrie 2016, Guvernul și FMI au semnat un Acord de colaborare pe trei ani, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de finanţare extinsă. Republica Moldova a primit o linie de credit de aproximativ 179 milioane de dolari, prima tranșă în valoare de 35 milioane de dolari fiind alocată imediat după semnarea acordului.

You may also like

Comments are closed.

By