O moldoveancă și doi români racolau tinere din RM ca să se prostitueze

Screenshot_10

O tânără din Republica Moldova de 21 de ani și doi bărbați din România de 46 și respectiv 39 de ani, sunt suspectați că ar fi racolat mai multe tinere din Moldova pentru practicarea prostituției în România și Spania. Suspecții îndemnau tinerele cu vârsta de 20-21 ani, să practice prostituţia în schimbul sumei de 3000 euro, lunar. Totodată, bănuiții achitau tinerilor bani pentru perfectarea pașaportului.

Gruparea dată activează timp de un an. După mai multe cercetări, la 3 mai curent, în Punctul de trecere a frontierii Cahul-Oancea, femeia din Republica Moldova și unul dintre cetățenii români au fost reținuți în timp ce intenționau să transporte o tânără de 21 de ani în Galați, România.

La moment, polițiștii au identificat patru tinere care au fost exploatate sexual de acest grup infracțional.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Actualmente, doi dintre suspecți sunt arestați pentru 30 de zile.

Investigațiile au fost efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, angajații Departamentului Poliției de Frontieră și reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

You may also like

Comments are closed.

By