7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

NOI DETALII: Cele “două ambasadoare” ale lui Rudenco – prostituate implicate în dosare penale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un nou video cu Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon, a fost publicat pe Facebook de către bloggerul Veaceslav Balacci, care susține că a primit imaginile pe e-mail. De data aceasta, Rudenco e surprins coborând pe scara blocului dintr-un apartament, împreună cu două fete, potrivit lui Balacci și ele “Ambasadoare” de la Ștefan Vodă.

Amintim că ieri au fost difuzate imagini din timpul reținerii acestuia în stare de ebrietate la volan. Deși Rudenco declara că se afla în mașină cu soția și vine de la o recepție a ambasadorilor europeni, acesta era însotit de fapt de o prostituată cu care tocmai se întorcea de la un apartament închiriat “la oră”.

UPDATE

Moldova24 a intrat în posesia unor materiale potrivit cărora una dintre fetele cu care s-a întreținut avocatul este martor într-un dosar de proxenetism și a dat declarații potrivit cărora a fost racolată și implicată în acordarea serviciilor sexuale contra plată.

Urmărirea penală pe cauza penală menționată a fost pornită la 17.03.2015 de către organul de urmărire penală al SUP a CCTP al INI al IGP a MAI, conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 220 alin. (3) Cod penal.

În procesul urmăririi penale s-a stabilit că, în perioada de timp – primăvara anului 2014 până în luna martie 2015 – P. Anastasia și V. Alexandru au racolat mai multe persoane creând o adevărată rețea de prostituție. Obținând consimțământul persoanelor selectate pentru practicarea prostituției, cei doi sex-afaceriști le găseau clienţi. Vina învinuiților P. Anastasia S. Vdovicenco în săvârșirea infracțiunii incriminate este dovedită prin cumulul de probe acumulate în procesul urmăririi printre care și declarațiile lui M. Gabriela – prostituata pe care predeus a prezentat-o polițiștilor  în calitate de soție.

Gabriela, fiind audiată în calitate de martor a declarat, că aproximativ cu doi ani în urmă, ocupându-se cu alungirea părului a făcut cunoștință cu Anastasia ultima fiindu-i clientă. Ulterior ea deseori o vedea pe ultima prin cluburile de noapte din mun. Chişinău şi vedea că Anastasia cheltuia mulţi bani acolo. Astfel aproximativ cu un an şi jumătate în urmă ea, având un examen, avea nevoie de bani şi întâlnindu-se întâmplător cu Anastasia într-un club de noapte, a început să o ischitească de unde are atâția bani şi atunci Anastasia i-a comunicat că acordă servicii sexuale contra plată în mun. Chişinău. Atunci ea a rugat-o să o cheme şi pe ea în cazul în care va avea mai mulți clienți ca să câștige şi ea bani ușori. Ulterior Anastasia a început a o chema şi pe dânsa la diferite petreceri, unde urma să acorde servicii sexuale. Pentru aceasta ea primea de la Anastasia câte 50 de euro pentru un act sexual. În primăvara anului 2014 ea a avut câteva comenzi la hotelul Leogrand de la Anastasia. Ultima o telefona şi îi comunica odaia unde trebuie să plece şi acolo deja acorda servicii sexuale.

La 05.10.2015 pe cauza penală menționată a fost întocmit rechizitoriu și expediată spre examinare în instanţa de judecată în privinţa învinuiţilor P. Anastasia şi V. Alexandru – încriminându-le comiterea infracțiunii prevăzute de art. 220 alin.(2) lit. a) şi c) Codul Penal.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img