Ministerul de Externe condamnă atentatul de la Manchester. Se stabilește dacă printre victime sunt și moldoveni

Manchester Arena incident

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă „crudul atac asupra vieţilor omeneşti, exprimă condoleanţe familiilor victimelor, însănătoşire grabnică răniţilor şi sprijin autorităţilor britanice în lupta cu terorismul internaţional”.

Totodată, Ministerul și Ambasada Republicii Moldova la Londra anunță că sunt în contact cu autoritățile britanice pentru a stabili dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență, persoanele care presupun ca ar fi avut rude, prieteni sau cunoștințe ce s-ar fi aflat în zonă și s-ar putea regăsi printre victime, se pot adresa Ambasadei Republicii Moldova de la Londra la numărul de urgență +447895805306 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 080090990, 022201047, de pe teritoriul Republicii Moldova, și +37322788722, dacă apelul este efectuat din străinătate.

Linia de urgență instituită de autoritățile Marii Britanii este: 01618569400

external

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amintim că o explozie a avut loc în seara zilei de 22 mai 2017, pe stadionul Manchester Arena  din Marea Britanie, spre sfârșitul unui concert. În urma deflagrației, 22 de persoane au murit, iar alte 59 au fost rănite. Printre victime sunt și copii care asistau la concertul cântăreţei Ariana Grande. Autorul, un bărbat cu rucsac în spate, a murit în timpul atacului sinucigaş. Susţinătorii reţelei teroriste Stat Islamic au celebrat pe reţelele sociale atentatul de la Manchester, revendicând atacul.

You may also like

Comments are closed.

By