Mărfuri în valoare de circa 1 000 000 lei transportate de peste hotarele ţării, ridicate de poliție (VIDEO)

Рисунок1-33

Un locuitor al Capitalei, în vârstă de 41 ani, este cercetat penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător cu obţinerea profiturilor băneşti în proporţii deosebit de mari.

Bărbatul transporta pe teritoriului ţării mărfuri de larg consum, cu scopul de a fi comercializate în lipsa tuturor actelor obligatorii, ce permit desfăşurarea acestui gen de activitate.

Astfel s-a constatat că, pe parcursul anilor 2014-2017, mărfurile erau transportate de peste hotarele ţării şi păstrate în depozite şi secţii comerciale deschise neautorizat, de unde erau vândute doar clienţilor de încredere, încasând venituri tenebre, fără a achita impozite şi taxe la bugetul de stat. Urmare a percheziţiilor autorizate şi desfăşurate în depozite poliţiştii au depistat patru biciclete de modelul “Italjet Ascot Adventure”, cazane, aparate de sudat, diferite aparate electrice destinate pentru lucrări în construcţii, precum şi înregistrări de ciornă aferente activităţii comerciale desăşurate. Conform primelor estimari efectuate, suma mărfurilor depistate se ridică la aproximativ 1 000 000 lei.

În acest context, toate probele delicte au fost ridicate şi depozitate până la adoptarea unei decizii de către instanţa de judecată.

Dacă vinovăţia bărbatului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 000 lei până la 67 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore cu confiscarea mărfurilor ridicate.

You may also like

Comments are closed.

By