VIDEO de la Primăria Chișinău // PERCHEZIȚII în biroul primarului Dorin Chirtoacă și la domiciliu

chirtoaca

UPDATE // 23.20: Primarul municipiului Chişinău a fost reţinut astăzi de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă.

UPDATE // 20.30: În aceste momente au loc percheziții la domiciliul primarului de Chișinău.

UPDATE // ora 20.00: Oamenii legii împreună cu Dorin Chirtoacă au părăsit sediul Primăriei.

Centrul Național anticorupție desfășoară percheziții la Primăria mun. Chișinău. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție sunt în aceste momente în biroul primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. La fața locului au sosit mai mulți polițiști, dar și medici de la Urgență.

perchezitii primarie zdg

perchezitii primarie zdg.jpg6
foto:zdg.md

Menționăm că astăzi au fost reținute 9 persoane, printre care consilieri municipali, secretarul CMC şi agenţi economici. Toți figurează în dosare de corupere, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii au operat percheziţii la birourile, domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. Nouă persoane au fost reţinute în urma acţiunilor de urmărire penală pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să decidă ulterior solicitarea arestării preventive.

Secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didenco, doi consilieri ai CMC, Oleg Onișenco și Ghenadie Dumanschi, şi şase reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost reţinuţi astăzi de CNA şi procurori în cadrul mai multor dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Cazurile au fost documentate timp de câteva luni, perioadă în care au fost colectate probe video şi audio privind comiterea mai multor abuzuri, printre care oferire şi luare de mită, influenţare a unor decizii ale CMC şi favorizarea unor agenţi economici.

Secretarul CMC este bănuit că, în perioada documentării, ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum: includerea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri; pentru includerea în ordinea de zi a CMC a unor proiecte privind modificarea hotarelor unor loturi; pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

You may also like

Comments are closed.

By