INVESTIGAȚIE // „Caracatița” care coordonează site-urile PAS, DA și alte instituții media

site-da-legend

Paginile web a Partidului „Demnitate și Adevăr”, a aripii de tineret a „Partidului Acțiune și Solidaritate”, dar și a unor instituții media dubioase se află sub umbrela aceleiași companii. Acest lucru îl demonstrează bloggerul Eduard Frunze care a publicat o investigație în acest sens, în care scoate la iveală mai multe conexiuni dintre aceste două formațiuni și potențialii lor coordonatori și sponsori.

Mai jos vă prezentăm în detalii textul investigației:

În chenar vedeți „powered by Leadgen.md”. Acesta-i subsolul la site-ul Leadgen:
Leadgen

Paranoia? Chiar nu știu… Sau poate e o coincidență, sau poate e doar o structură ca multe altele din business când se fac companii, firme, și firmulițe pentru a se acoperi urmele? Dar acei ce au creat și tot acei care se ocupă de development-ul site-ului PPDA sunt nimeni alții decât GoSocial.
Nu se oprește totul aici desigur. Atât Leadgen, cât și Noxx Designe își au hostingul la
„Inovare – Prim Srl”:

Red Noxx

 

leadgean hosting
Desigur că pe același hosting îl preferă și PPDA:

PPDA hosting

Ca o paranteză vă atrag atenția și la e-mail-ul utilizat de cei de la PPDA pentru înregistrarea site-ului: Demnitate si Adevar

uncleandrei@gmail.com. WTF?

„Uncle” – traducere din engleză: moș, unchi.
Unchiul Andrei Năstase?

Înteresant, coincidență și paranoia mea, sau poate totuși e vorba de sponsorul identic și respectiv preferințele asemănătoare dar tot pe acest hosting găsim și site-ul aripei de tineret al celor de la /PAS/:
PasYouth

Dar, ca orice politic ce nu supraviețuiesc fără presă, găsim pe același hosting și acei ce se pretind a fi „presa independentă”(o autoproclamare a acestora). E vorba de site-ul Anticorupție.md și Investigații.md:
investigații.md

anticorupțieÎnteresantă compania asta „Inovare-Prim SRL”. Administrată de Dan Popușoi:

Dan contact
cu care am încercat să iau legătura pentru a face lumină, dar nu a fost să fie…

Dan Popușoi

De ce spun că-i înteresantă? Mai întîi, informația despre „innovahosting.net” ne dă o adresă de pe str. Miron Costin din capitală:
Innova Hosting După care, această companie apare ca fiind și companie pe adresa de pe strada Uzinelor din capitală:
web2.amplica.net

Eu dacă sincer m-am dezorientat deja, mi-i înteresant cum Dan Popușoi nu se încurcă în toată această schemă de hosting? Mai ales că web2.amplica.net, apare și ca fiind si site-ul celor de la „East Pro Consulting SRL” :

web2.amplica.net .jpg1

Această companie, înregistrată la fel pe adresa de la Uzinelor… WTF?
Întâmplător aici, pe aceste servere de la Uzinelor găsim un alt portal suspect, despre care scria chiar și Veaceslav Negruță pe blogul său, e vorba de Breakingnews.md:
breackingnews

Care-i totuși legătura dintre East Pro Consulting SRL și Inovare-Prim SRL? E doar bussines-ul lui Dan Popușoi în hosting? Cât de importantă e colaborarea cu același hosting pentru unii și alții? Coincidențe sau totuși se fac preferințe sponsorilor să-și plaseze site-urile la același hosting?
Nu fac decât a vă arăta coincidențe în care nu cred, reieșind din materiale disponibile pentru toți. E sau nu această o legătură vizibilă dintre partide și presă, e la discreția voastră să trageți concluziile.

You may also like

Comments are closed.

By