Împreună cu Sandu, Năstase și Usatâi, gay-ii și lesbienele „se pun capră” împotriva schimbarii sistemului electoral

lgbt fara frica

Minoritățile sexuale se alătură protestelor împotriva modificării sistemului electoral organizate de unele partide de opoziție și de câteva organizații neguvernamentale afiliate lor. Directorul Centrului de Resurse Juridice Vladislav Gribincea a anunțat luni într-o conferință de presă că alte câteva organizații s-au alăturat notei de protest împotriva schimbării sistemului electoral, iar printre acestea este și Centrul Gender-Doc, organizație cunoscută pentru apărarea minorităților sexuale, scrie politics.md.

Astfel, deja aproximativ 20 de ONG-uri sunt semnatare ale declarației. Aceste ONG-uri au fost și printre organizatorii unei acțiuni împotriva schimbării sistemului electoral, desfășurate duminică, la care au participat și patru partide de opoziție – PLDM, PAS, PPDA și formațiunea lui Renato Usatîi. Acțiunea a adunat însă doar câteva zeci de participanți, ceea ce confirmă și rezultatele sondajelor de opinie potrivit cărora majoritatea covârșitoare a populației sprijină modificarea sistemului electoral.

În plus, alte peste 40 de ONG-uri au semnat în favoarea sistemului electoral, într-o declarație comună, iar alte zeci de organizații au difuzat mesaje separate în care și-au manifestat sprijinul pentru schimbare care este mai mult decât necesară pentru Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By