FOTO // Marșul PDM și protestatarii PAS+PPDA+PN=Petrenco

poza2

Acțiunea împotriva modificării sistemului electoral și a dreptului cetățenilor de ași alege direct deputații nu se bucură de sprijinul moldovenilor. Dovadă este și protestul de duminică, la care nu participă decât câteva sute de persoane, în pofida eforturilor enorme conjugate a mai multor partide politice și reprezentanți ai societății civile.

Oamenii pur și simplu au boicotat protestul, ceea ce demonstrează că inițiativa opoziției este mai mult decât nepopulară, iar oamenii au înțeles că liderii acesteia se conduc de propriile interese – de a menține actualul sistem electoreal vicios și corupt, dar nu de a apăra democrația, așa cum pretind.

Sigur că opoziția ar putea da vina pe „milionul” de cetățeni plecați peste hotare, astfel încât nici nu mai are cine veni la proteste. Însă acest argument poate fi combătut foarte ușor.

Este cazul să ne aducem aminte de acțiunea organizată de PDM de 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale la care au participat cel puțin 50.000 de persoane, adică de 100 de ori mai mulți decât sunt prezenți duminică în fața Parlamentului. Chiar dacă protestul de duminică așa cum se menționează mai sus a fost organizat de mai multe partide.

Toate sondajele arată că 80% din populație susțin modificarea sistemului electoral, prin asta și se explică prezența masivă a oamenilor la o acțiune organizată de un partid care le respectă revendicările și care se ține de cuvânt. Aceasta este singura explicație, chiar dacă organizatorii de duminică vor încerca să dea vina pe vremea rea, pe ploi și pe vânt, pentru care, în opinia lor, tot Plahotniuc va fi de vină.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By