Forumul de afaceri Moldova – Monaco // Plahotniuc: RM poate oferi perspective de dezvoltare potenţialilor investitori

foto-_mg_4931

Peste 200 de antreprenori din Moldova şi Monaco s-au reunit astăzi la Chişinău în cadrul Forumului economic moldo-monegasc, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. La eveniment a participat și Prințul Albert al II-lea de Monaco, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

În cadrul reuniunii, prim-ministrul Pavel Filip s-a pronunţat pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între Republica Moldova şi Principatul Monaco şi a accentuat importanţa creării unui climat investiţional favorabil.

La rândul său, Prinţul Albert al II-lea a menţionat că acest Forum oferă noi oportunităţi de cooperare dintre companiile din Moldova şi Monaco. „Companiile din ţara mea doresc să-şi dezvolte relaţiile cu partenerii străini, iar acordurile semnate astăzi vor contribui la îmbunătăţirea relaţiilor şi la o cooperare reciproc avantajoasă”, a spus Prinţul de Monaco.

foto-_j0a5979

În cadrul forumului, președintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc s-a arătat convins că evenimentul de astăzi va contribui la crearea relațiilor benefice atât pentru R.Moldova, cât și pentru lumea de afaceri din Monaco.

„Republica Moldova este o ţară care îşi doreşte mult mai mult de la viitorul său. De aceea am semnat în 2014 Acordul de asociere cu UE. Mizăm mult pe acest parteneriat care astăzi a făcut ca UE să fie principalul partener economic şi comercial. Suntem hotărâţi să dezvoltăm Republica Moldova şi în toate alte aspecte. Sunt sigur că ţara noastră în condiţii de stabilitate politică şi mobilizare corectă a potenţialului ţării va înregistra o creştere economică constantă în perioada anilor următori”, a menționat Plahotniuc.

plahotniuc

Președintele AOAM a mai adăugat că țara noastră poate oferi potenţialilor investitori, care vor să vină în Republica Moldova, colaborare şi oportunităţi de dezvoltare.

„Moldova este o ţară în care au loc reforme, schimbări dinamice. Este o ţară cu un mediu de afaceri în deplină dezvoltare. Moldova este o ţară cu o forţă de muncă bună, calificată şi Moldova este o ţară cu un mediu înconjurător curat. Am încredere în viitorul prosper al Republicii Moldova şi m-aş bucura dacă la făurirea acestui viitor şi-ar lăsa amprenta prin implicare şi investiţii şi oaspecţii noştri din Monaco”, a conchis Vlad Plahotniuc.

foto-_j0a6044

În cadrul forumului de afaceri au fost semnate două Acorduri economice de colaborare între Consiliul Economic al Principatului Monaco şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi între Consiliul Economic al Principatului Monaco şi Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova.

„Este o satisfacţie enormă pentru noi să semnăm acele acorduri cu AOAM care este omologul Departamentului de Comerţ din Monaco şi cu MIEPO care este omologul Departamentului Monaco Invest. Astăzi deja s-au pus bazele între comunităţile noastre de afaceri. Lumea de afaceri din Moldova poate să folosească lumea din Monaco în calitate de poartă spre zona mediteraneană şi Africa de Vest, unde avem legături foarte bune. Şi afacerile din Monaco pot să beneficieze de legăturile dvs privilegiate cu Rusia, România şi putem folosi Moldova în calitate de trambulină pentru dezvoltarea activităţilor noastre, în special la colaborarea şi sinergie în domeniul turismului, sectorul bancar, prestarea serviciilor corporative, tehnologiilor informaţionale şi comunicare, comerţul internaţional, în special produse alimentare şi industria textilă”, a declarat preşedintele Consiliului economic din Monaco, Michelle Dotar.

You may also like

Comments are closed.

By