FLASH // Partidul Liberal se RETRAGE din coaliția de guvernare

ghimpu

Liderul PL, Mihai Ghimpu a anunțat, cu puțin timp în urmă, că formațiunea pe care o conduce se retrage din coaliția de guvernare. Președintele liberalilor a invocat mai multe motive, printre care reținerea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă.

”…chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu Partidul Liberal, se luptă pentru a compromite acest partid. Acest partid, care toată viața a fost anticomunist, care a luptat pentru dreptate, adevăr, prosperitate, a lăsat totul la o parte și numele propriu, și demnitatea, și-a asumat furtul miliardului. Ne-am cruțat foarte mult, pe alocuri chiar blamați de oameni, nu ne-au înțeles. Dar am mers pentru a nu avea alegeri anticipate. Noi ne-am asumat idealul românesc. Poate că suntem unioniști, nu-i pe plac cuiva”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe care a avut loc după ședința extraordinară a Cosiliului Republican al PL.

„Luni, miniștrii vor depune cererea de demisie în baza hotărârii Consiliului Republican a Partidului. Președintele Vostru va fi bucuros”, a adăugat Ghimpu.

Referitor la reținerea nepotului său, Dorin Chirtoacă, liderul PL a declarat că este o decizie politică.

„N-a furat miliardul, n-a violat, pentru ce a fost închis primarul? Arestarea lui Dorin Chirtoacă, ca și a lui Chirinciuc – fără temei și fără probe. L-au înlăturat pe Dorin ca să poată prelua Primăria”.

Amintim că ieri a fost reținut primarul Capitalei, fiind învinuit de trafic de influenţă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By