#eunumătem // Plahotniuc, despre asasinatul care i se pregătea

plahotniuc8

Progresele privind securizarea sistemului bancar, dar și cele ce țin de investigarea furtului miliardului, sunt câteva dintre motivele pentru care s-a pus la cale asasinarea liderului PD, Vlad Plahotniuc. Într-un interviu pentru stiripesurse.ro, președintele Partidului Democrat a declarat că aceste reușite „deranjează anumite cercuri de interese din afara Moldovei”. Totodată, Vlad Plahotniuc a menționat că nu s-a gândit niciodată să „dea bir cu fugiții” și nici să se retragă de pe scena politică, ci dimpotrivă – să-și ducă la bun sfârșit planurile.

Un astfel de moment te pune desigur pe gânduri, însă gândurile care mi-au venit mie au fost legate de faptul ca trebuie sa termin ce am început, nu sa dau bir cu fugiții. Eu înțeleg foarte bine cine sunt cei care au stat în spatele acestei încercări, înțeleg motivația lor și tocmai acest lucru mă determină să merg înainte, să fac tot ce este posibil pentru ca astfel de indivizi să nu mai ajungă vreodată sa folosească sistemul bancar din Moldova pentru a spăla miliarde de dolari. În ultimele luni s-au făcut progrese uriașe privind securizarea sistemului bancar, progrese remarcate și de FMI, dar s-au făcut și progrese semnificative în investigarea acelei spălării de bani de peste 22 de miliarde de dolari printr-o bancă moldovenească, bani proveniți din Rusia. Aceste progrese deranjează anumite cercuri de interese din afara Moldovei, respectiv persoanele care au avut legătură sau au administrat această schemă de spălare de bani. Este un subiect complicat și foarte sensibil, dar care își va găsi, sper, o rezolvare completă și definitivă”, a declarat Plahotniuc.

Amintim că Vlad Plahotniuc urma să fie omorât în aprilie curent la comanda a doi moldoveni, unul dintre care este Grigore Karamalak, alias „Bulgaru”. În cadrul anchetei s-a constatat că asasinatul urma să aibă loc prin împușcare dintr-un aruncător de grenade în momentul când Vlad Plahotniuc se afla în biroul său din clădirea Global Business Center din Capitală.

 

You may also like

Comments are closed.

By