11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

DSE: Opt localități mai rămân fără curent electric ca urmare a precipitațiilor de sâmbătă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI este în alertă după precipitațiile înregistrate ieri și pe parcursul nopții.

Conform datelor operative, astăzi dimineață, fără curent electric rămâneau parțial 8 localități din 5 raioane ale țării: Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Traclia și UTA Găgăuzia.

Pe parcursul nopții în localități din raioanele Cimișlia și Anenii Noi au fost antrenați la pomparea apei peste 30 de salvatori cu 8 motopompe. A fost pompată apa din 32 de gospodării a orașului Cimișlia și 9 curți și beciuri din localitatea Țînțăreni raionul Anenii Noi. Alte două solicitări au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

În localitatea Puhoi raionul Ialoveni, nivelul apei în iazul din preajma localității a crescut cu circa 2 m. Torentul de apă a blocat sîmbătă traseul de la intrarea în localitate. Salvatorii au deblocat 6 autoturisme și 2 autobuze cu pasageri.

La fel, sâmbătă, patru persoane inclusiv un minor au fost evacuate de pompieri din două mijloace de transport din localitatea Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău.

Pe parcursul zilei de astăzi comisiile pentru situații excepționale vor estima prejudiciile, iar salvatorii vor interveni la necesitate.

Amintim că meteorologii au emis cod galben de ploi puternice, descărcări electrice, grindină și vijelie. Avertizarea era valabilă pentru seara de 13 mai și noaptea – 14 mai.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img