Dosarul consilierilor CMC // Oleg Oniscenco, cercetat penal pentru că a încercat să fugă în timpul perchezițiilor

oniscenco retinere

Procurorii au iniţiat un proces penal pe faptul tentativei de evadare a unui reţinut în dosarul consilierilor CMC şi opunere de rezistenţă în momentul reţinerii şi percheziţiilor.

Este vorba despre consilierul Oleg Onișcenco care s-a opus cerinţelor legale ale ofiţerilor CNA şi procurorilor în timpul reţinerii, iar ulterior şi la percheziţii. În ambele cazuri, Onișcenco a încercat să fugă de la faţa locului, dar a fost imobilizat şi încătuşat.

Ulterior acesta a fost consultat de un medic. Incidentul s-a lăsat cu traumarea uşoară a unui ofiţer care a avut nevoie de îngrijiri medicale, anunță CNA.

Amintim că Oleg Onișcenco, dar și consilierul Ghenadie Dumanschi, și secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didencu au fost reţinuţi ieri într-un dosar de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Secretarul CMC este bănuit că ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum: includerea pe ordinea de zi a Consiliului a unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri; pentru includerea în ordinea de zi a CMC a unor proiecte privind modificarea hotarelor unor loturi; pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

captură, video: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By