Consumatori de droguri reţinuţi în stradă de echipajele 902

Рисунок1-50

Mai mulţi tineri au fost reţinuţi pe stradă de către echipajele Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind suspectaţi de consumul substanţelor narcotice.

Într-o pădure din preajma unui cimitir din sectorul Buiucani al Capitalei, poliţiştii au surprins un individ dormind. Lângă el au fost depistate un pacheţel cu o substanţă specifică etnobotanicelor şi un aparat confecţionat artizanal, destinat consumului de droguri. Individul a fost trezit de poliţişti şi escortat la Inspectorat pentru documentare. Acesta era locuitor al Capitalei, în vârstă de 21 ani.

Alţi doi consumatori de droguri, de 18 şi 28 de ani, au fost reţinuţi în scara unui bloc de locuit, din sectorul Râşcani, în timp ce ar fi inhalat substanțe narcotice dintr-un dispozitiv confecţionat manual. Asupra lor au fost depistate şi ridicate nişte pacheţele cu o substanţă uscată şi fărămiţată, asemănătoare etnobotanicelor.

Un alt individ a fost reţinut în preajma unei case aflate în proces de construcţie. La apariţia poliţiştilor, suspectul de 29 ani ar fi încercat să fugă într-o direcţie necunoscută, însă a fost prins și încătuşat.

Tot în cadrul patrulărilor, poliţiştii au observat un tânăr în ograda unui bloc de locuit, care se comporta neadecvat şi fără posibilitatea de a se deplasa. Echipajul mobil imediat s-a apropiat de acest tânăr, care s-ar fi aflat sub influenţa stupefiantelor. El s-a dovedit a fi în vârstă de 17 ani, domiciliat în Capitală. Asupra lui avea un pacheţel cu o substanţă fărămiţată şi uscată.

În toate cazurile probele delicte au fost ridicate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, iar suspecţii riscă amenzi în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau închisoare de pînă la 1 an.

You may also like

Comments are closed.

By