CNA a descins din nou! Au loc PERCHEZIȚII în dosarul fondurilor europene de la Criuleni

fonduri-europene

Ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii anticorupţie desfăşoară, în aceste clipe, percheziţii în mai multe locaţii în cadrul unor dosare de delapidare a fondurilor europene. Acţiunile de urmărire penală au loc în raza Chişinăului, la oficiile şi domiciliile figuranţilor, precum şi în unele raioane ale ţării, anunță purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Este vorba despre proiecte investiţionale, implementate în raionul Criuleni, iar în dosar sunt vizaţi manageri de proiecte şi mai mulţi agenţi economici care ar fi acţionat în complicitate cu scopul de a însuşi mijoace financiare în proporţii deosebit de mari.

Amintim că preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuța, a fost reţinut pe 26 aprilie în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţii, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material. În același dosar au fost reținuți administratorii întreprinderii „Edilitate Criuleni” şi „Intexnauca” SA.

You may also like

Comments are closed.

By