Cinci diplomați ruși – persona non grata în RM. Reacția Moscovei

1476855911_ambasada_rusa1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat persona non-grata cinci diplomați ruși. O notificare, în acest sens, a fost transmisă Ambasadei Federației Ruse în Moldova. Deocamdată, MAEIE nu a făcut publice numele acestora.

Cei cinci diplomați ruși ar urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore.

Potrivit presei, printre cei cinci oficiali este şi adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei, Alexandr Grudin. Acesta ar fi implicat în dosarul fostului deputat Iurie Bolboceanu, arestat şi învinuit de spionaj în favoarea Rusiei, scrie Publika.md.

Președintele Igor Dodon a calificat decizia drept „un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusă. Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric”.

Autoritățile de la Moscova au declarat că trebuie să examineze detaliile și să găsească o măsură adecvată în calitate de răspuns. În același timp, Ministerul rus de Externe consideră că declararea persona non-grata a celor cinci diplomați ruși reprezintă o răzbunare pe Igor Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By