Cinci diplomați moldoveni, expulzați din Federația Rusă

kremlin

Cinci diplomați moldoveni au fost declarați persona non grata pe teritoriul Federației Ruse, conform unei note a Ministerului de Externe de la Moscova. Decizia vine ca urmare a expulzării de către Chișinău a cinci diplomați ruși.

Cei cinci diplomați moldoveni urmează să părăsească Federația Rusă în decurs de 72 de ore, se mai spune în nota Ministerului.

Partea rusă și-a exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău „conștientizează contraproductivitatea acțiunilor sale neprietenești în relația cu Federația Rusă și caracterul destructiv al deciziei luată de partea moldovenească, care vin în contradicție cu principiile de parteneriat și încredere reciprocă”.

Amintim că cei cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata la data de 29 mai 2017. Astăzi, premierul Pavel Filip a menționat, la ședința Guvernului, că prioritar este interesul național.

„Nu ne-am dorit să luăm o astfel de măsură. Era de preferat să nu ajugem în așa situație. Dar la mijloc este interesul național care are prioritate. Vreau să cer tuturor oamenilor cu funcții publice să nu speculeze pe acest subiect. Vreau să-i asigur că au fost elemente clare care au stat la baza acestei decizii care țin de siguranța statului. Ne dorim o relație bună cu Federația Rusă, bazată pe respect reciproc”, a spus premierul.

You may also like

Comments are closed.

By