Bănuiţi de evaziune fiscală şi reţinuţi în izolator pentru 72 ore // VIDEO

Рисунок1-60

Oamenii legiii au descoperit activitatea dubioasă a unei întreprinderi, specializată în comercializarea produselor agro alimentare.

În perioada anilor 2016 – 2017, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Ciocana au constatat că firma încasa sume de bani impunătoare fără a le reflecta în evidenţele contabilităţii. În acest context, reprezentanții întreprinderii au adus prejudiciu bugetului de stat în proporţii deosebit de mare.

Fiind autorizate percheziţii la sediul firmei, domiciliile şi în automobilele factorilor de decizie, poliţiştii au depistat şi ridicat bani în sumă de 470 000 lei, care ar fi fost obţinuţi în urma vânzărilor şi neînregistraţi corespunzător, înscrisuri de ciornă care ar confirma tranzacţiile de bani fictive, tehnică de calcul, telefoane mobile, precum şi alte probe ce ar demonstra vinovăţia acestora în instanţa de judecată.

Bănuiţii s-au dovedit a fi o femeie de 51 ani şi doi bărbaţi cu vârstele de 26 ani şi respectiv 27 ani, implicaţi în această schemă frauduloasă de încasare a mijloacelor financiare.

Persoanele au fost reţinute pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 5 ani.

Acţiunile speciale de investigaţii şi de urmărire penală continuă în vederea identificării eventualilor complici şi stabilire a tuturor circumstanţelor.

You may also like

Comments are closed.

By