VIDEO // Un tânăr din Roșcani, reținut. Este suspectat de viol și omor

17886846_1506905219383396_226547155_o_1

Un tânăr de 24 de ani, domiciliat în satul Roşcani, raionul Strășeni a fost reținut, fiind suspectat de omorul unei persoane. Anterior, suspectul a fost cercetat penal pentru violență în familie.

Cadavrul femeiii de 56 de ani din aceeași localitate a fost găsit de localnici în curtea unei case. Medicul legist a constatat că decesul acesteia a survenit în urma multiplelor leziuni în regiunea capului.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, s-a constatat că suspectul se ascundea în pădurile din apropierea satului. Acesta a fost reținut în urma unei ambuscade. Asupra lui a fost depistată o armă de vânătoare, deținută ilegal și câteva cartușe.

Totodată, suspectul a prevenit rudele, în caz că va fi depistat de poliție, el va folosi cartușele pentru a trage în forțele de ordine, după care se va sinucide.

În cadrul audierilor, tânărul și-a recunoscut vina pe deplin, declarând că în seara zilei de 11 aprilie curent, fiind în stare de ebrietate și în urma unor neînțelegeri cu victima, acesta i-a aplicat femeii multiple lovituri în regiunea capului, ulterior violând-o. După care a ascuns cadavrul într-o gospodărie părăsită.

La moment, suspectul este reținut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 alin. 2 „Omor intenționat” și art. 171 alin. 3 ”Viol” Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave a Inspectoratului Național de Investigații și a Inspectoratului de Poliție Strășeni cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și Centrul Chinologic a IGP.

You may also like

Comments are closed.

By