VIDEO // Mai multe gospodării din Comrat, inundate. Salvatorii continuă să pompeze apa și astăzi

Screenshot_1

Mai multe gospodării din orașul Comrat au fost inundate din cauza nivelului ridicat al apei subterane. Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, salvatorii au pompat apa din 57 de beciuri, subsoluri, curți, fântîni și de pe străzile Pobeda, Comarov și Kotovski.

Lucrări similare au fost înregistrate și în raionul Cahul. Doar în satul Taraclia de Salcie, echipele de salvatori au pompat apa din beciurile și curțile a circa 20 gospodării. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale anunță că astfel de lucrări vor avea loc și astăzi, în raioanele unde vor mai exista apeluri de ajutor.

În paralel, specialiștii de profil continu să monitorizeze starea iazurilor din centrul și sudul țării, pentru a fi evitate toate pericolele și pentru a fi efectuate la necesitate careva măsuri inginerești.

Potrivit informațiilor operative, colectate de către celula de criză din cadrul Serviciului PC SE, în această dimineață, la ora 07:00, mai rămîneau parțial deconectate de la energia electrică 29 localități din 6 raioane, după cum urmează: UTA Găgăuzia (6), Cantemir (2), Taraclia (3), Leova (5), Căușeni (3), Anenii Noi (3), Cahul (7). La lucrările de restabilire a energiei electrice sunt antrenate 23 echipe de intervenție din cadrul S.A Gas Natural Fenosa.

You may also like

Comments are closed.

By