Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, în arest la domiciliu. CNA: Colaborează cu ancheta

grozavu CNA privesc eu.jpg4

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu învinuit în dosarul parcărilor cu plată, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta este decizia judecătorului de instrucţie, după ce procurorii au cerut arest la domiciliu pentru funcţionar.

Motivul invocat de procurori este că Nistor Grozavu a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia.

Amintim că șapte persoane au fost reținute ieri într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Printre acestea se numără viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking şi omul de afaceri Alexandr Pincevski, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Examinarea demersurilor procurorilor în privinţa fostului consilier municipal şi a omului de afaceri, va avea loc, astăzi, la 11.30.

foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By