UPDATE // Vama Albița și alte puncte de trecere, închise din cauza drumurilor înzăpezite

frontiera vama politia iarna

UPDATE ora 15:05 // Circulația a fost restabilită și prin postul vamal intern de control ”Rezina”.

UPDATE ora 13:40 // Postul vamal intern de control ”Criuleni 18” și-a reluat activitatea și funcționează în regim normal.

UPDATE ora 13:10 // Restricții de trafic sunt înregistrate și la posturile vamale ”Săiți” și ”Rîbnița feroviar” din cauza căilor de acces blocate.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează despre dificultățile de circulație din partea estică a României și închiderea drumului european E581(Albiţa-București) din cauza ninsorilor abundente. Autorităţile române au decis temporar sistarea trecerii prin vama Albița până la deblocarea drumurilor. Totodată, partea română nu permite traversarea mijloacelor de transport care nu sunt echipate corespunzător.

Consulatul Republicii Moldova de la Iași, precum și Ambasada Republicii Moldova de la București sunt la legătură cu autoritățile române şi ține la control situaţia privind mijloacele de transport din Republica Moldova blocate în zăpadă pe teritoriul României pe segmentul Albița – Huși.

În cazuri de strictă necesitate cetățenii Republii Moldova pot apela la numerele de urgenţă ale:
– Consulatului Republicii Moldova de la Iași: +40787578587;
– Ambasadei Republicii Moldova de la București: +40787898050.

La fel și-au sistat activitatea punctele de trecere Soroca-Țekinovka, Săiti –Lesnoe, Cahul-Oancea, Ciadîr Lunga 1 și 2, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești – Vinogradovca, Tudora-Starokazacie, Giurgiulești-Reni. În Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport nu are loc înregistrarea pasagerilor. Mai multe curse au fost anulate sau se rețin.

Screenshot_6

You may also like

Comments are closed.

By