(UPDATE) PERCHEZIȚII la Primăria Chișinău! Viceprimarul mun. Chişinău, Nistor Grozavu, REȚINUT

grozavu CNA privesc eu.jpg4

UPDATE: 17.05 // În total, șapte persoane au fost reţinute astăzi de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

UPDATE: 13.45 // Fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată. Ivașcenco a deținut funcţia de secretar general al grupului de lucru de achiziţii publice pentru selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor.

UPDATE: 12.45 // Viceprimarul municipiului Chişinău a fost escortat la CNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit. Funcţionarul este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

UPDATE: 12.30 // Şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi a fost reținut.

gamretchi

UPDATE: 12.28 // Nistor Grozavu, împreună cu ofițerii CNA și procurorii anticorupție au părăsit biroul lui Nistor Grozavu.

„Bineînțeles, o asemenea vizită nu poate să nu fie o surpriză. Nu am ce comenta. Se va clarifica”, a spus Grozavu.

grozavu CNA privesc eu.jpg44.jpg

UPDATE: 12.27 // Milionarul Alexandr Pincevski este unul dintre persoanele reținute în dosarul parcărilor, scrie Deschide.md.

UPDATE: 11.40 // Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au finisat perchezițiile la Nistor Grozavu acasă și se află la Primărie, în biroul acestuia.

„În aceste clipe, CNA şi procurorii anticorupţie se află în Primăria mun. Chişinău. Se efectuează percheziţii la biroul unui viceprimar după ce s-au încheiat acţiunile la domiciliul acestuia. Operaţiunea continuă”, a scris Angela Starinschi pe Facebook.

grozavu CNA privesc eu.jpg33
foto: privesc.eu

UPDATE: 10.55 // Administratorii a trei companii de parking au fost reţinuţi pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată, anunță purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

UPDATE: 09.40 // „Nu avem nimic împotriva oricăror investigații cu privire la oricare din activitățile primăriei. În același timp este cumva de neînțeles că acest lucru se întâmplă la o perioadă mai mare de timp de când a fost deschis dosarul penal. Acest dosar a fost deschis anterior, poate chiar și câteva luni sau câțiva ani în urmă. Iar propriu-zis acțiunile au loc acum în timpul calamităților naturale. Poate duce chiar la demotivarea colegilor în ceea ce privește continuarea activității și lichidării consecințelor calamității. Până când nu vor fi prezentate probe, nu avem cum și nu este corect să acuzăm”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă înainte de ședința Consiliului Municipal Chișinău.

09.10 // Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins astăzi la domiciliul viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu și acasă la șeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi. La fel, percheziții au loc și la câțiva oameni de afaceri, dar și în incinta Primăriei Chișinău.

Potrivit CNA, este vorba despre dosarul parcărilor cu plată din municipiu care urmau să fie amenajate în Capitală.

You may also like

Comments are closed.

By