(UPDATE) PERCHEZIȚII în toată țara! Sunt vizați funcționari, primari și agenți economici. 12 persoane, reținute

cna

UPDATE: 14.20 // Nouăsprezece persoane au fost reţinute pentru 72 de ore de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Printre reţinuţi sunt 3 primari, contabilul unei primării, 5 directori de gimnazii şi un director-adjunct de liceu, dar şi şefii şi angajaţii a 9 companii. Aceştia sunt bănuiţi de organizarea, prin coparticipare, a unor licitaţii dubioase, desfăşurate în cadrul unor proiecte investiţionale, scopul fiind favorizarea unor agenţi economici.

UPDATE> 12.15 // În cadrul operațiunii au fost reținute 12 persoane, printre care 3 primari, 4 directori de gimnazii din diferite raioane ale ţării şi directorii ai 5 companii.

Potrivit ofițerului de presă al CNA, reprezentanţi ai conducerii Fondului de eficienţă energetică ar fi acţionat în complicitate cu agenţi economici, reprezentanţii unor autorităţi publice locale, consilieri locali şi şefii unor instituţii de învăţământ în vederea organizării unor scheme prin care au fost redirecţionate mijloace financiare, în proporţii deosebit de mari, unor companii promovate de către persoanele implicate în această infracţiune. Este vorba despre achiziţionarea unor lucrări de eficientizarea a consumului de energie, termoizolare, reparaţii şi construcţii capitale.

UPDATE: 10.50 // Şapte persoane au fost reţinute. „La această oră continuă perchezițiile în toată țara. Este vorba despre peste 60 de locații. În dosar figurează primari, reprezentanții unor companii, directorii unor instituții de învățământ, dar și funcționari din cadrul mai multor autorități. Operațiunea se desfășoară în aceste clipe și la Guvern, în unul dintre birourile Ministerului Economiei, precum și la Fondul de Eficiență Energetică”, a declarat Angela Starinschi.

09.30 // Ofițerii Centrului Național Anticorupție în comun cu procurorii Anticorupție efectuează mai multe percheziții pe întreg teritoriul țării într-un dosar în care sunt vizați mai mulți funcționari, primari și agenți economici. Informația a fost confirmată pentru Today.MD de către Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

Potrivit lui Starinschi, perchezițiile au început la prima oră a dimineții și au loc pe întreg teritoriul țării, una dintre locații fiind birourile funcționarilor dun cadrul Fondului de Eficiență Energetică.

„Subiectul este trucarea unor licitații și favorizarea unor agenți economici, iar cu mai multe detalii vom reveni pe parcursul zilei, după ce vor fi finisate acțiunile procesual penale”, a menționat Starinschi.

You may also like

Comments are closed.

By