Un motociclist din Ocnița a ajuns la spital după ce a urcat băut la volan

accident-moto

Un bărbat de 28 de ani, originar din orașul Ocnița, a urcat băut, fără permis de conducere și fără cască de protecție la volanul unei motociclete. La un moment dat, șoferul a pierdut ghidajul şi s-a inversat.

La locul accidentului, inspectorii de patrulare au stabilit că pe lângă încălcările comise, șoferul conducea o motocicletă care nu a fost supusă reviziei tehnice, cu defecte tehnice în dispozitivele de iluminare şi semnalizare luminoase, fără aripile de protecției în dreptul roților din spate, lipsa oglinzilor retrovizoare, și fără a avea asupra sa actul de înmatriculare de stat a vehiculului.

În urma accidentului rutier, bărbatul a primit o vătămare corporală gravă. Fiind supus testului alcoolscopic, concentrația de alcool în aerul expirat a arătat 0,66 mg/l.

Pentru conducerea unui mijloc de transport în stare de ebrietate avansată, legislația prevede o amendă de la 37 500 la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By