Un bărbat din mun. Chișinău, reținut: Este bănuit de păstrarea ilegală a unui lot impunător de muniţii şi explozive

catuse

Un bărbat dintr-o localitate din suburbia municipiului Chişinău a fost reținut în cadrul unei operațiuni. Acesta este bănuit de păstrarea unui lot impunător de muniţii şi explozive, obiecte interzise în circuitul civil, care prezintă pericol sporit pentru securitatea oamenilor.

Operaţiunea a fost realizată în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul comercializării şi păstrării ilegale a muniţiilor.

În cadrul mai multor percheziţii efectuate de procurori cu participarea ofiţerilor SIS, au fost depistate şi ridicate 7,2 kg de substanţă explozivă TNT (trinitrotoluent), 188 capsule detonante pirotehnice KD 8A, 3 detonatoare electrice şi 8 fiole de substanţă chimică lichidă, utilizată în industria militară la producerea substanţelor explozive.

Materialul exploziv era păstrat la domiciliul făptuitorului, în condiţii necorespunzătoare, care punea în pericol eminent viaţa şi sănătatea localnicilor.

DSC_0098

Persoana s-a aflat în vizorul Centrului Antiterorist al SIS în perioada ultimelor 6 luni, având asupra sa suspecţii de păstrarea şi comercializare a substanţelor explozive pe teritoriul Republicii Moldova.

Făptuitorul (anterior condamnat) a fost reţinut de către procurorii pe un termen de 72 ore, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 290, 292 Cod penal.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani privaţiune de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By