Sindicaliștii din educație amenință cu grevă generală

protest profesori educatie.JPG56789

Conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) a anunțat că la sfârșitul lunii aprilie curent vor organiza o grevă generală. Data exactă urmează să fie anunțată în timpul apropiat.

În semn de protest, timp de câteva ore, în circa 2600 de instituții de învățământ din toată țara, de toate nivelele, sindicaliștii își propun să sisteze activitate.

“Recurgem la această acțiune de protest deoarece cerințele pe care le-am înaintat autorităților, în mare parte nu au fost satisfăcute. Guvernanții ne-au promis că vor majora din toamnă salariile pentru cadrele didactice cu doar 5% iar pentru cele non-didactice cu 10%. Considerăm aceste majorări ca fiind mai mult decât insuficiente, deoarece circa 40% din salariații din sistem au un salariu ce depășește puțin suma de 1100 lei”, a declarat Dumitru Ivanov, președintele FSEȘ, în cadrul unei conferințe de presă.

Sindicaliștii din educație cer egalarea salariului pentru I categorie de salarizare a Rețelei Tarifare Unice cu mărimea minimului de existență, începând cu 1 ianuarie 2017; majorarea cu 50 % a salariului de funcție pentru personalul didactic și științifico-didactic, începând cu 1 ianuarie 2017 și recalcularea anuală necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii.

You may also like

Comments are closed.

By