Șeful Căii Ferate, Iurie Topală, audiat la CNA în dosarul parcărilor cu plată

topala agora

Șeful Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală este audiat la CNA în calitate de bănuit în dosarul parcărilor cu plată din mun. Chișinău.

Amintim că astăzi, în cadrul unei operațiuni, au fost reținute șapte persoane: viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking şi omul de afaceri Alexandr Pincevski, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Toate șapte persoane reţinute sunt cercetate penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

foto: agora.md

You may also like

Comments are closed.

By