Procurorii au cerut suspendarea din funcţie a viceministrului Economiei

triboi

Procurorii au expediat astăzi Guvernului un demers prin care au cerut suspendarea din funcţie a viceministrului Economiei, Valeriu Triboi. Solicitarea a fost depusă în contextul cercetării penale a demnitarului într-un dosar de abuz de putere.

Procurorii au cerut astăzi mandate de arestare şi pe numele celor patru persoane, reţinute sâmbătă în acelaşi dosar pentru coparticipare la săvârşirea infracţiunii.

Tot astăzi, magistrații Judecătoriei Chișinău au decis plasarea lui Valeriu Triboi în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, scrie Today.MD.

Amintim că viceministrul Economiei a fost reţinut vineri într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. Ulterior, ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei.

Sămbătă, 1 aprilie, au mai fost reținute patru persoane care figurează în același dosar.

Legislaţia în vigoare prevede până la 6 ani de închisoare pentru comiterea abuzului de putere.

You may also like

Comments are closed.

By