Primarul face apel către chișinăuieni: Lăsați cravatele acasă și faceți ordine acolo unde activați

???????????????????????????????

Primarul mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă a anunțat că toate instituțiile de învățământ vor activa începând de mâine, atunci când elevii revin din vacanță. Potrivit primarului, toate teritoriile grădinițelor și școlilor au fost curățate de crengi.

„Sunt 9 încăperi avariate. Copii vor trece în alte săli, dar activitatea oricum va fi reluată. Intervențiile au permis deblocarea accesului la școli și grădinițe”, a spus Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă. 98

97

96

95

94

img (1)

img

Primarul a mai venit cu solicitarea ca locuitorii capitalei „să lase cravatele acasă” și să iasă la curățat orașul de crengi.

„Ne adresăm cu un apel către locuitori, agenții economici, universități, instituții, toți cei care muncesc pe teritoriul municipiului Chișinău, să se implice în curățarea orașului de pe urma calamității naturale care a avut loc, cel puțin prin strângerea crengilor. Lăsați cravatele acasă și chiar de dimineață faceți ordine în fața întreprinderii în care activați. De mâine este valabilă această acțiune”, a declarat edilul.

Totodată, primarul a adăugat că va veni cu o propunere ca să fie fixată o zi sau câteva zile libere, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni, pentru lichidarea consecințelor intemperiei. Decizia urmează să fie luată împreună cu Serviciul Situațiilor Excepționale și Guvernul RM.

Potrivit primarului, în total au căzut peste 10 mii de arbori și circa 130 de piloni.

Mâine, la Consiliul Municipal Chișinău urmează să fie alocați bani la Fondul de Rezervă pentru acoperirea cheltuilor efectuate de serviciile municipale. Pagubele fiind estimate la 50-70 milioane de lei doar în Chișinău.

Totodată, șoferii sunt rugați să nu-și parcheze automobilele în zonele unde sunt copaci sau crengi rupte, pentru a nu bloca accesul echipelor de intervenţie.

You may also like

Comments are closed.

By