Plahotniuc: Moldova merge pe calea democraţiei şi a reformelor

plahotniuc

Indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut și a riscurilor cu care se confruntă, Republica Moldova va continua pe calea democrației și reformelor, susține liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Într-un interviu pentru publicația americană „The Daily Caller”, Plahotniuc declară că Moldova este în căutare de oportunităţi pentru a aprofunda legăturile cu Vestul, inclusiv cu Congresul SUA, cu noua administraţie Donald Trump şi cu mediul de afaceri american.

„Moldova este o ţară mică, aflată în prima linie a democraţiei. Nu este nici naivă cu privire la dificultăţi şi nici temătoare în legătură cu oportunităţile sale. Cerem partenerilor noştri să înţeleagă, alături de noi, că progresul Moldovei va continua să necesite sprijinul aliaţilor occidentali, care apreciază cât de mult a progresat ţara şi cât de departe ar putea ajunge dacă merge înainte pe acest drum” a spus Plahotniuc pentru „The Daily Caller”.

La fel, democratul a declarat că, datorită coaliției guvernamentale, Fondul Monetar Internaţional a apreciat progresele actualului Guvern.

„Progresele noastre au fost recunoscute de către Fondul Monetar Internaţional (FMI), care a aprobat un sprijin de 178,7 milioane de dolari pentru a susţine reformele economice şi financiare ale Moldovei, de către Banca Mondială, care a autorizat un sprijin financiar de 45 milioane de dolari pentru susţinerea eforturilor guvernului nostru şi de către Comisia Europeană, care a alocat 47 milioane de dolari pentru a ajuta la refacerea stabilităţii economice şi reformarea sistemului nostru bancar”, a adăugat Plahotniuc.

În interviu, liderul PD a vorbit și despre facilitățile oferite investitorilor străini. „Rata impozitului pe veniturile companiilor – de 12 % – este mai mică decât în România, Rusia, Italia şi Slovacia. Moldova are acorduri cu 48 de state prin care se interzice dubla impozitare a profiturilor firmelor”, a menționat democratul.

El a mai adăugat că Moldova oferă reglementări speciale şi scutiri de taxe în 9 zone economice libere şi 10 parcuri industriale. La fel, țara noastră are un acord aprofundat şi cuprinzător de liber schimb cu Uniunea Europeană şi participă la acorduri comerciale care îi oferă în total acces la mai mult de 800 de milioane de consumatori.

You may also like

Comments are closed.

By