Peste 70 de accidente în 72 de ore: Un șofer și un pieton au murit

Рисунок1-24

Pe parcursul a 72 de ore, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au intervenit la documentarea a 72 de accidente rutiere, dintre care 4 accidente soldate cu 2 persoane decedate şi trei traumatizate, 11 accidente rutiere cu autori necunoscuţi.

Potrivit Poliției Capitalei, un accident a avut loc în ziua de 23 aprilie curent, pe traseul Chişinău-Vadul lui Vodă. Un șofer care se afla la volanul unui automobil de model Lada a derapat şi s-a tamponat într-un gard. Medicii au constatat că decesul şoferului în vârstă de 69 ani ar fi survenit în urma unui stop cardiac până la impact. În acest context urmează a fi efectuată expertiza medico-legală, care va stabili cu exactitate toate circumstanţele.

În noaptea spre 24 aprilie curent, un tânăr în vârstă de 21 ani, conducând un automobil de model Skoda Fabia, a tamponat un bărbat în timp ce se deplasa pe o stradă din comuna Dobrogea. În rezultatul impactului, bărbatul a decedat pe loc. Deocamdată identitatea cadavrului n-a fost stabilită, întrucât poliţiştii n-au depistat asupra lui acte de identitate. Respectiv a fost iniţiată o cauză penală, în cadrul căreia se stabilesc toate circumstanţele accidentului rutier. Dacă vinovăţia şoferului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci şoferul riscă privare de libertate pe un termen de la 3 ani până la 7 ani de închisoare.

Din numărul total de 57 accidente rutiere soldate cu pagube materiale poliţiştii au luat decizii de sancţionare a şoferilor în 35 de cazuri, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi total puncte de penalizare 175.

Cei 11 şoferii care au părăsit intenţionat locul comiterii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, riscă să fie privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani. Iar 19 cauze contravenţionale iniţiate anterior au fost deja transmise în instanţa de judecată, pentru a lua decizii în privinţa şoferilor, care au părăsit intenţionat locul accidentului rutier, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By