Persoanele reținute în cazul atentatului asupra liderului PD, Vlad Plahotniuc, au primit mandat de arest

omor plahotniuc

Bărbații suspectați că ar fi pus la cale tentativa de asasinare a liderului PD, Vlad Plahotniuc, își vor petrece următoarele zile după gratii. Decizia a fost luată luni, 10 aprilie, de către magistrații Judecătoriei Centru.

Judecătorii au acceptat demersul procurorilor și au eliberat mandate de arest pentru cei 8 suspecţi, reţinuţi în cazul tentativei de omor a politicianului Vlad Plahotniuc. Astfel ei vor sta 30 de zile în arest preventiv în izolator.

Intențiile criminale ale celor opt au fost dejucate la finele săptămânii trecute de către poliţiştii şi procurorii RM în colaborare cu organele de drept din Ucraina.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar alte nouă, în ţara vecină.

Astăzi a mai fost reţinut un bărbat de aproximativ 40 de ani care ar fi facilitat traversarea ilegală a celor doi figuranți ucraineni în Republica Moldova.

Printre persoanele bănuite de tentativa de omor a liderului PD se numără Dmitri Șevcenko, Igor Șevcenko, Stepan Chirov, Dragulea Vasile, Parhomenco Iurie, Eduard Șavchi, Igor Melnic, dar și Valerian Zabolotnîi, președintele Asociației internaționale pentru prietenie și colaborare „Moldova-Bulgaria” și vicepreședintele Fondului internaţional pentru ajutorarea veteranilor şi invalizilor din sport (IFAVIS), organizație fondată și finanțată de interlopul Grigore Caramalac.

Amintim că Vlad Plahotniuc urma să fie omorât în weekendul trecut de killeri, plătiți de doi moldoveni, unul dintre care se află la Moscova și este cunoscut ca autoritate criminală în RM.

You may also like

Comments are closed.

By