Percheziții în câteva sedii // O grupare a adus prejudicii de milioane operatorilor naţionali de telefonie mobilă (VIDEO)

hacker

Poliția a dezmembrat o grupare criminală transnațională, constituită din cetățeni ai Republicii Moldova, Lituania, Olanda și SUA.

Membrii grupului, în perioada anului curent, au organizat și pus în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova o schemă infracțională de sustragere a traficului internaţional de comunicare, destinat abonaţilor din Republica Moldova, cu utilizarea neautorizată a reţelelor operatorilor naţionali de telefonie fixă şi mobilă, aducând acestora pierderi în proporții deosebit de mari.

Gruparea utiliza cartele preplătite ale operatorilor naţionali de telefonie mobilă pentru redirecţionarea neautorizată a traficului internaţional către abonaţii reţelelor de telefonie din Republica Moldova, fără achitarea operatorilor a tarifelor corespunzătoare pentru serviciile de terminaţie a acestui trafic.

Astfel, polițiștii au efectuat percheziții în mai multe sedii din municipiul Chișinău. În rezultatul acestora au fost depistate și ridicate mai multe utilaje tehnice şi accesorii speciale, destinate accesului la rețele de telecomunicații şi redirecţionării traficului voce IP internaţional în reţele de telecomunicaţii naţionale, inclusiv echipamente speciale aflate în conexiune, câteva sute de cartele SIM ale operatorilor naţionali de telefonie mobilă, folosite și destinate pentru folosință în scopuri infracționale, înregistrări și evidențe personale ale figuranților grupării despre traficul sustras, veniturile obținute, instrucţiuni de operare etc.

La moment, unul dintre suspecți a fost arestat pentru 20 de zile, iar altul se cercetează în stare de libertate.

Totodată, se întreprind măsuri speciale de investigații pentru identificarea locului aflării celorlalți membri ai grupării, în mod special a complicilor străini.

În acest caz, vinovații riscă amendă în mărime de la 67500 la 167 500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

 

You may also like

Comments are closed.

By