Partidul Democrat a adoptat un Cod de integritate politică a formațiunii

candu

În ședința Consiliului Politic Național de astăzi, Partidul Democrat a adoptat un Cod de integritate politică a formațiunii, a anunțat vicepreședintele PD, Andrian Candu.

Conform Codului, PDM va înceta să sprijine politic acei membri de partid care sunt parte a unui proces penal pentru fapte de corupție sau pentru alte fapte săvârșite cu intenție.

„Vom penaliza de asemenea acei membri de partid care și-au angajat – în instituțiile pe care le conduc – soțul, soția sau rudele de gradul întâi. Vom sancționa și membrii PDM care vor fi condamnați în instanță pentru conflict de interese sau pentru care s-a dispus de către justiție confiscarea averii nejustificate. De asemenea, vom sancționa acei membri care sunt colaboratori ai serviciilor de informații din străinătate, desigur pe bază de elemente solide în acest sens, dar și membrii care au exprimat public atitudini xenofobe, rasiste sau discriminatorii pe criterii de religie sau de gen etc. Prin aprobarea acestui cod, demonstrăm că Partidul Democrat este parte a reformei clasei politice”, a menționat Candu.

You may also like

Comments are closed.

By