Parlamentul European a aprobat eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni

ukr_eu_flag_N

Parlamentul European a aprobat, astăzi, 6 aprilie, liberalizarea regimului de vize în spaţiul comunitar pentru cetăţenii ucraineni. Decizia a fost aprobată cu 521 de voturi pentru, 75 de voturi împotrivă şi 36 de abţineri. Noile reguli vor intra în vigoare în această vară, după ce vor fi aprobate de Parlament și Consiliu.

În condiţiile noii legi, cetăţenii din Ucraina care deţin un paşaport biometric vor putea să pătrundă în spaţiul UE fără viză pentru o perioadă de 90 de zile, într-un interval de 180 de zile, pentru turism, pentru a vizita rude sau prieteni, sau în scopuri de afaceri, dar nu şi pentru a lucra. Exceptarea de la viză se aplică în toate ţările UE, cu excepţia Irlandei şi Marii Britanii, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

În 2016 au fost eliberate 13,9 milioane de vize de scurtă ședere în spațiul Schengen. Țările care au primit cele mai multe vize sunt Rusia (3,1 milioane), China (2,1 milioane) și Ucraina (1,36 de milioane). Țările UE care au emis cele mai multe vize pentru ucraineni sunt Polonia (560.000), Ungaria (117.000) și Germania (99.000).

You may also like

Comments are closed.

By