OFICIAL! Grigore Karamalak, alias BULGARU, a comandat OMORUL lui Vlad Plahotniuc (VIDEO)

karamalak crime moldova

Omul de afaceri și liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc urma să fie omorât la comanda interlopului Grigore Karamalak. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, „Bulgaru” este unul dintre cei doi moldoveni despre care s-a spus că ar fi comandat asasinatul lui Plahotniuc. Persoanele reținute la începutul lunii aprilie au făcut declarații și au confirmat mai multe informații deținute anterior de oamenii legii.

„În cadrul urmăririi penale au avut loc audieri ale persoanelor reținute. Unele au cooperat cu procurorii, altele au refuzat să dea declarații. Au fost confirmate anumite circumstanțe, planul inițial, dar au apărut și noi detalii. Avem probată o legătură strânsă dintre acest intermediar cu Grigore Karamalak. Dispunem de înregistrări video, audio, convorbiri telefonice ridicate în cadrul perchezițiilor”, a declarat procurorul din cadrul PCCOCS, Vitalie Busuioc în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul anchetei s-a constatat că asasinatul urma să aibă loc prin împușcare dintr-un aruncător de grenade în momentul când Vlad Plahotniuc se afla în biroul său din clădirea Global Business Center din Capitală. În urma atacului, două etaje ale clădirii urmau să fie distruse în totalitate.

”Au fost găsite patru aruncătoare de grenade. Sunt folosite pentru distrugerea blindajelor, în cazul edificiilor poate duce la distrugere completă. În condiții urbane, în preajma blocurilor, grădiniței, cum este în acest caz, pot duce la alte victime”, a menționat șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Echimov.

Executorul a declarat în cadrul audierilor că a fost presat timp de jumătate de an de oamenii lui Karamalak pentru executarea cât mai urgentă a asasinatului, fiind amenințat că va avea de suferit atât el, cât și familia lui. El a mai declarat că Grigore Karamalak a pus la cale omorul liderului PD pe motiv că ar avea deschise pe numele său mai multe cauze penale.

Executorul urma să primească pentru asasinat peste 200 de mii de dolari, iar suma finală promisă tuturor participanților la operațiune depășește 1 milion de dolari SUA.

You may also like

Comments are closed.

By