Oameni de cultură, interpreţi, sportivi susțin votul uninominal

alegeri urna

Oameni de cultură, interpreţi, sportivi, reprezentanţi ai societăţii civile susțin ideea introducerii votului uninominal la următoarele alegeri parlamentare. Sindicatele angajaţilor din domeniul structurilor de drept şi educaţional Sindlex consideră că trecerea la sistemul electoral majoritar pe circumscripţii uninominale va avea efecte benefice pentru viaţa politică şi socială.

Și oamenii de cultură au venit cu mesaje de susținere pentru votul uninominal. Regizoarea Lidia Panfil crede că sistemul electoral uninominal va responsabiliza atât deputatul, cât și alegătorul.

Pentru modificarea actualului sistem electoral s-au pronunțat de asemenea și judocanii Dorin Goțonoagă și Denis Vieru, compozitorul Eugen Doga, interpreţii Iurie Sadovnic, Geta Burlacu, Adriana Ochişanu, Zinaida Julea, Nicolae Glib.

„În Parlament dacă vin oameni de încredere și aceștia pot fi numai și numai pe care îi cunoști. De atâta, eu sunt pentru votul uninominal. Dacă nu își fac treaba atunci scuzați-mă vă rog și să vină unul care e competent și ar face față lucrurilor”, a spus interpretul, Nicolae Glib, pentru Canal 2.

„Voi susține votul uninominal fiind sigură că se va înnoi clasa politică. Or, să nu o ia în nume de rău unii, dar chiar m-am săturat să îi văd zeci și zeci de ani în fotolii acolo în Parlament. Iar unele minți luminate, care ar putea face multe și bune pentru acest popor stau deoparte”, a menţionat interpreta de muzică populară, Zinaida Julea.

Până acum au fost colectate circa 800 de mii de semnături în susținerea votului uninominal.

You may also like

Comments are closed.

By