O femeie care urma să urce în avionul Chișinău – Veneția, luată pe sus din autocar (VIDEO)

Screenshot_6

O femeie, pasager pe cursa Chișinău – Veneția, a fost luată pe sus din autocarul care transporta pasagerii spre aeronavă, notează ProTV.md. Totul s-a petrecut duminică, în jurul orei 15:00, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Responsabilii de la Poliția de Frontieră au declarat pentru sursa citată că femeia ar fi fost coborâtă la solicitarea companiei care opera zborul pe motiv că avea mai multe bagaje decât sunt permise.

Totodată, potrivit Poliției de Frontieră, femeia a fost amendată și nu a fost lăsată la bordul aeronavei pentru că ar fi avut un comportament agresiv.

UPDATE // Poliția de Frontieră a făcut unele precizări cu referire la acest caz:

La data de 2 aprilie 2017, în jurul orei 16.00, angajaţii Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău au fost informaţi de către o companie avia despre un pasager de la cursa aeriană Chişinău-Veneţia, care încalcă ordinea publică în zona sterilă a Aeroportului. Sosiţi la faţa locului poliţiştii de frontieră au identificat o cetăţeană a Republcii Moldova cu doi copii, care se aflau în autocarul ce urma să transporte pasagerii spre aeronava şi care era în conflict cu agentul de deservire a companiei. Pentru început s-a încercat de a calma spiritele, fiind interogate părţile implicate în neînţelegerea creată.

Reprezentantul companiei a explicat că moldoveanca nu se conforma cerinţelor de îmbarcare a pasagerilor, pe motiv că are surplus de bagaj pe care nu l-a înregistrat şi nu dorește să îl achite. La solicitările agenţilor companiei de a prezenta paşaportul şi remodela bagajele pentru a corespunde normelor stabilite de companie, doamna a ignorat solicitările şi a fugit în autocar fără a fi înregistrată. După apelurile agenţilor de a părăsi autocarul şi de a se conforma cerinţelor, femeia a început să strige şi să folosească cuvinte necenzurate în adresa reprezentanţilor companiei.

Ulterior, Poliţia de Frontieră a solicitat pasagerul să coboare din autocar şi să înregistreze surplusul de bagaj, pentru că fără procedura dată nu este posibilă îmbarcarea în aeronavă. Cetăţeana a refuzat să se conformeze înjurând poliţiştii, astfel încălcând regulile de regim în punctul de trecere aeroportuar. Totodată, polițiștii de frontieră au fost anunțați de către căpitanul aeronavei precum că persoanei nu i se permite la bord, indiferent dacă va înregistra bagajul.

Pentru a nu reţine aeronava, care era deja în întârziere cu circa 40 min, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să aplice forţa fizică pentru a scoate pasagerul din autocar şi restabili ordinea publică. Cetăţeana R. Moldova s-a ales cu un proces verbal pentru încălcarea regulilor de regim în punctul de trecere aeroportuar, achitând pe loc o amendă de 300 de lei.

La rândul său, pasagera a întocmit o explicaţie în care a stipulat că nu are careva obiecţii la acţiunile poliştilor de frontieră, dar către reprezentanţii companiei pentru că nu au explicat din start procedura de înregistrare a bagajelor.

În contextul incidentului de pe Aeroport, Poliţia de Frontieră antenţionează toţi pasagerii să se informeze privind regulile de înregistrare a bagajelor pentru a evita crearea situaţiilor de conflict la îmbarcare în aeronavă.

You may also like

Comments are closed.

By