Ministerul de Externe condamnă actele teroriste comise în două biserici din Egipt

df4137008e43449db8135a472e1d8230_18

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis un comunicat în care se menționează că instituția „condamnă cu fermitate atacurile teroriste care au avut loc la 9 aprilie 2017, asupra bisericilor copte din localitățile Tanta și Alexandria din Egipt”.

Totodată, Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu poporul egiptean, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate.

„Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”.

imageResize (1)
masacru-in-ziua-de-florii-cel-putin-13-oameni-au-murit-si-peste-40-au-fost-raniti-intr-o-explozie-443527

Amintim că duminică, în timpul slujbelor, în cele două orașe din Egipt s-au produs două explozii în care și-au pierdut viața peste 40 de persoane, iar alte zeci au fost rănite. În biserica din Alexandria autoritățile au declarat că atacul a fost executat de un terorist kamikaze care și-a detonat centura explozivă. Ambele atentate au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

You may also like

Comments are closed.

By