Microbuzele de rută, luate la verificări! Unii șoferi circulă cu sistemul de frânare DEFECT

microbuze politia

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău continuă verificările inopinate la staţiile terminus a microbuzelor de rută.

Poliţiştii au constatat că unii şoferi admit nereguli privind regulile de exploatare a vehiculelor, cum ar fi defecte la sistemele de frânare, iluminare şi semnalizare etc.

În urma controalelor, oamenii legii au întocmit şapte procese-verbale de constatare a contravenţiilor cu aplicarea amenzilor în sumă totală de peste 2 000 lei.

Screenshot_1

Screenshot_3

Totodată, pe parcursul a 24 de ore poliţiştii au intervenit şi au documentat 35 de accidente rutiere soldate cu pagube materiale, 2 accidente soldate cu 5 persoane traumatizate, iar în 8 cazuri şoferii au părăsit intenţionat locul faptei. Ultimii riscă să fie privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani. Decizii privind sancţionarea şoferilor vinovaţi de producerea accidentelor au fost luate deja în 23 de cazuri, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi total puncte de penalizare 115.

You may also like

Comments are closed.

By