Marine Le Pen se retrage din funcţia de lider al formaţiunii populiste Frontul Naţional

Debate For French Presidential Election On BFMTV

Marine Le Pen, candidat la preşedinţia Franţei, a anunţat luni seară decizia autosuspendării din funcţia de preşedinte al formaţiunii populiste Frontul Naţional (extremă-dreapta), informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde, citate de Mediafax.ro.

„În seara aceasta, am decis să mă suspend din funcţia de preşedinte al Frontului Naţional. Nu voi mai fi preşedintele Frontului Naţional. Voi fi dincolo de evaluările asociate unei părţi sau alteia”, a anunţat Marine Le Pen.

Politicianul populist speră că în acest fel va reuşi să îşi transforme imaginea pentru a se distanţa de doctrina cu accente eurosceptice şi de extremă-dreapta a formaţiunii Frontul Naţional şi de a se consacra unirii francezilor în vederea celui de-al doilea tur.

„Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franța”, a adăugat Le Pen, citează Agerpres.ro.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), a obţinut 23,86% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, urmând să se confrunte în turul doi cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional. În primul tur, Marine Le Pen a primit 21,43% din voturi. Potrivit sondajelor de opinie, Emmanuel Macron va câştiga detaşat scrutinul prezidenţial.

You may also like

Comments are closed.

By