Maia Sandu pusă pe brânci de „partenerul” ei politic. Iată ce „surpriză” i-a pregătit

maia sandu nastase

Liderul Partidului Demnitate și Adevăr Andrei Nătase a atras-o în cursă pe Maia Sandu, punând-o în situația să semneze un document comun cu comunistul Vladimir Voronin și cu controversatul primar de Bălți Renato Usatîi. Scopul lui Năstase a fost să o discrediteze pe Maia Sandu pentru a-i distruge partidul, după ce a văzut că el cade tot mai mult în sondaje și riscă nici să nu mai treacă pragul electoral.

Cele patru partide, alături de PLDM-ul lui Vlad Filat au semnat vineri, 7 aprilie, un document comun împotriva sistemului uninominal, scrie portalul tribuna.md. Potrivit sursei, documentul a fost propus de Andrei Năstase.

Se pare însă că scopul finului lui Țopa nu a fost atât semnarea documentului, cât discreditarea Maiei Sandu. Această opinie este împărtășită și de blogerul Eugen Luchianiuc, care mai menționează că documentul a fost semnat anume de 7 aprilie, când în Republica Moldova este marcată Ziua Libertății. „În ce hal trebuie să ajungi ca să te numești Maia Sandu și Andrei Năstase ca să faci tocmai în aceste zile înțelegeri secrete cu voronin? Și mai interesant că ideea de atragere a lui voronin vine chiar de la Maia și Năstase“, a comentat Luchianiuc.

Potrivit unor surse, Năstase vrea să o discrediteze pe Maia Sandu pentru a atrage de partea sa cel o puțin o parte din electoratul ei, în condițiile în care el a intrat în criză de imagine după comportamentul din timpul alegerilor prezidențiale. În plus, Năstase care a promis „proteste masive” împotriva votului uninominal și-a dat seama că nu cetățeni inu-l susțin, iar prin încheierea acestui „parteneriat politic” va arunca vina pe umerii „partenerilor” pentru eșecul protestelor.

Sursa:politics.md

You may also like

Comments are closed.

By