Jurnalistul Soloviov se victimizează că este urmărit de bărbați în KIA pentru a obține granturi

soloviov
Redactorul-şef de la portalul NewsMaker.md, Vladimir Soloviov, se victimizează pentru a obține granturi europene și americane. De această părere este bloggerul Corneliu Gandrabur. Potrivit lui, jurnalistul ar fi avut un alt incident cu bărbații din automobilul KIA, despre asta scris zilele trecute că l-au urmărit. Jurnalistul ar fi fost implicat pe 4 aprilie într-un accident rutier pe bd. Grigore Vieru, fiind tamponat de automobilul KIA, în care se aflau cei doi bărbați, însă ar fi ales să promoveze în presă versiunea că este urmărit.

„Potrivit unor informații, pe data de 04.04.2017, aproximativ la ora 20.30, cetățeanul Soloviov a fost tamponat de automobilul KIA pe strada Grigore Vieru, n/î: GBR 757, în care se aflau două persoane. În calitate de martor a fost înregistrată jurnalista Natalia Morari. La întrebarea polițiștilor, cele două persoane au menționat că nu-l cunosc pe Vladimir Soloviov, iar în seara respectivă au ieșit să servească împreună câte o cafea.

Conform informațiilor publicate pe newsmaker.md, deși la fața locului ar fi fost și martora Natalia Morari, la secție a depus o declarație numai Ștefan Gligor, un personaj văzut prin studiourile postului de radio Europa Liberă, precum și prin jurul Nataliei Morari”, scrie Gandrabur.

Bloggerul atrage atenția că afirmațiile lui Soloviov contravin materialului înregistrat la Poliție, iar numele Nataliei Morari apare pe newsmaker.md ca „victimă” de anul trecut, nu în calitate de martor, citează Politics.md.

Totodată, Gandrabur reamintește că atât Natalia Morari, cât și Soloviov sunt văzuți la Chișinău ca agenți ruși.

“Deja este o altă întrebare ce au discutat seara târziu Soloviov și deputatul peledemist, precum și de ce s-a văzut cu Morari la o altă cafenea, deja peste o zi. Însă, este de menționat faptul că, atât Natalia Morari, cât și acest Soloviov sunt văzuți la Chișinău în calitate de persoane angajate să facă propagandă în favoarea Rusiei. Un text bun la această temă puteți citi pe argumentul.info.

De la o vreme, mașinăria de propagandă a Rusiei apelează la banii europeni și americani, iar atragerea finanțărilor este mai „apetisantă” atunci când „demonstrezi” finanțatorilor că ești persecutat sau amenințat de către putere. Astfel, victimizarea prinde bine în dosarul pentru finanțare, iar orice informație despre aceasta este ca un fel de „azil politic” pentru oricare jurnalist pornit să facă propagandă din „opoziție”, atrage atenția Gandrabur.

El mai spune că Soloviov este finanțat în prezent datorită proiectelor identificate de către comunistul Mark Tkaciuc, partenerul de revoluție al Nataliei Morari. La fel, uneori pot fi văzute cu semnătura lui și texte sponsorizate de către Renato Usatîi, un alt personaj al FSB-lui rusesc, a încheiat bloggerul.

You may also like

Comments are closed.

By