Guvernul va crea Agenția pentru Servicii Publice. Filip: Oamenii vor merge la un singur ghișeu

registru pasapoarte

Premierul Pavel Filip a anunțat astăzi că Guvernul va crea Agenția pentru Servicii Publice. Din instituția respectivă vor face parte Î.S.Registru, Cadastru, Camera de Licențiere, Camera Înregistrării de Stat și Serviciul de Stare Civilă.

„În linii mari ar însemna că oamenii trebuie să beneficieze de servicii din partea statului la un ghișeu unic. Să nu mai meargă la diferite instituții, dar vor merge într-un singur loc și de acolo vor primi calitativ toate serviciile pe care le oferă statul”, a declarat Filip după ședința săptămânală a Partidului Democrat.

Potrivit premierului, instituțiile menționate ar urma să fie reformate, astfel ca toate serviciile să fie acordate într-o sigură clădire, la un singur ghișeu.

„În prima etapă este vorba ca, în baza Întreprinderii de Stat Registru, care va fi reorganizată în instituție publică – Agenția pentru Servicii Publice, se vor alătura și întreprinderea de stat Cadastru, dar și Camera de Licențiere, și Camera Înregistrării de Stat, dar și Serviciul de Stare Civilă. Și aceasta este doar prima etapă, pentru că în general necesitatea obținerii unor servicii din partea cetățenilor, trebuie să devină una mai mică și mai mică. Pentru că informațiile despre cetățeni le deține statul, ele se regăsesc în registrele de stat, de aceea este treaba funcționarilor să găsească acele informații, dar nu să cerem de la cetățenii noștri să vină să ne prezinte certificate”, a adăugat premierul.

foto: moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By