Fost angajat MAI, trimis în judecată. A fost prins cu o mită

mita_0

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne de coruperea activă a unei persoane cu funcţie de demnitate publică, săvîrşită în proporţii deosebit de mari.

Inculpatul, în vîrstă de 54 de ani, a fost reţinut acum două săptămîni în rezultatul unei operaţiuni realizate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Potrivit probatoriului acumulat, în cursul lunii ianuarie curent, inculpatul ar fi intervenit, prin intermediul unui mijlocitor, de a transmite conducerii MAI suma de 500 mii de lei în scopul emiterii unui ordin cu privire la acordarea certificatelor de donaţie a armelor pentru 6 cetăţeni ai Ucrainei. În baza certificatelor acordate de către MAI din Republica Moldova cetăţenii ucraineni îşi puteau înregistra legal armele în Ucraina.

Inculpatul a fost reţinut imediat după transmiterea celei de-a doua tranşe de bani, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă pînă la 12 ani închisoare, cu amendă în mărime de pînă la 8000 unităţi convenţionale.

Inculpatul a recunoscut vina şi a pledat pentru încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

You may also like

Comments are closed.

By