Fără cozi la vamă în perioada sărbătorilor de Paști, promite Poliția de Frontieră

vama frontiera

În perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră declară că va face tot posibilul ca să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere.

În scopul evitării formării cozilor, instituția recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

De asemenea, moldovenii sunt rugați să verifice valabilitatea și statutul documentelor de călătorie. Dacă planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat actele acestora.

Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate, nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, contactaţi LINIA VERDE.

You may also like

Comments are closed.

By